Lochte verwacht terugkeer Phelps

Ryan Lochte verwacht dat Michael Phelps over enkele jaren zijn comeback zal gaan maken in de zwemsport. De 27-jarige Phelps is achttienvoudig olympisch kampioen en besloot daarom na de Spelen van Londen te stoppen. Lochte denkt dat de Amerikaan er over vier jaar in Rio de Janeiro gewoon weer bij is.

Lochte en Phelps vochten in het verleden fraaie duels uit. In Londen was Lochte de beste op de 400 meter wisselslag, terwijl Phelps op de 200 meter wisselslag het goud voor zich opeiste. Lochte sprak met The Guardian. "Phelps zegt dat hij met pensioen is. De sport zal hem missen, hij was een van mijn favoriete rivalen. Ik denk echter dat hij terugkomt. Als je iets gedurende lange tijd elke dag doet…hij is ook nog jong en zal de sport missen. Ik denk dat we hem terugzien in Rio."

Eerder dit jaar maakte Ian Thorpe een comeback, maar de Australiër wist zich niet voor Londen te kwalificeren. Volgens Lochte is Phelps zo goed dat hij niets te vrezen heeft. "Michael heeft veel talent, hij heeft al eens eerder maanden vrij genomen en wist daarna toch sterk terug te komen. Ik denk niet dat een lange rustperiode hem veel schade berokkent."