[NBA] Lakers onderuit tegen laagvlieger Cavaliers

Los Angeles Lakers heeft dinsdag een nederlaag geleden in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg uit Californië verloor uit bij Cleveland Cavaliers verrassend met 100-94. Het is voor de titelkandidaat al het dertiende verlies in 21 wedstrijden. Cleveland boekte pas zijn vijfde overwinning van het seizoen.

Supervedette Kobe Bryant kon met zijn 42 punten de nederlaag voor zijn ploeg niet voorkomen. Nieuwe aanwinst Dwight Howard tekende bij de Lakers ook voor dubbele cijfers, met negentien punten en twintig rebounds.

Bij Cleveland hadden Kyrie Irving en C.J. Miles een groot aandeel in de zege. Irving, net hersteld van een gebroken vinger, was goed voor 28 punten en elf assists. Miles liet hetzelfde puntentotaal noteren. Ook de Braziliaan Anderson Varejão deed een behoorlijke duit in het zakje, met twintig punten en negen rebounds.

New York Knicks won bij Brooklyn Nets met 100-97, mede dankzij 45 punten van sterspeler Carmelo Anthony. De Knicks blijven door de overwinning de beste ploeg van het Oosten, met zestien overwinningen en slechts vijf nederlagen. Voor de Nets was het de vijfde nederlaag op rij.

Routinier Jason Kidd besliste met krap een halve minuut op de klok het duel met een driepunter. De spelverdeler scoorde in totaal achttien punten. Raymond Felton deed met zestien punten niet veel onder voor Kidd.

Het was de tweede derby van het seizoen tussen beide ploegen. De Nets, sinds dit seizoen weer spelend in New York, hadden begin november in het eigen Barclays Center de koploper nog afgetroefd.

Overige uitslagen
Detroit Pistons - Denver Nuggets 94-101
New Orleans Hornets - Washington Wizards 70-77
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 89-94