Opnieuw one-man-show Ibrahimovic bij PSG

Paris Saint-Germain kan niet zonder Zlatan Ibrahimovic. Dat bleek weer eens overduidelijk in het competitieduel met Valenciennes (0-4 winst). Hij maakte drie Parijse goals.

PSG speelde een sublieme eerste helft. In de beginfase mocht Valenciennes weliswaar aan een doelpunt ruiken, maar centrale verdediger Thiago Silva speelde een puike wedstrijd. Aan de andere kant troffen de Parijzenaren wél doel. Na 28 minuten was het sterspeler Zlatan Ibrahimovic die de 0-1 maakte.

Hattrick vlak na de rust compleet
De treffer kwam tot stand door prima voorbereidend werk van Javier Pastore en Jeremy Menez. De twee combineerden mooi, waarna Ezequiel Lavezzi de score leek te openen. Uit de rebound kon Ibrahimovic alsnog het net vinden. Het was de vijftiende competitiegoal van de Zweed dit seizoen.

Vlak na de rust zette Ibra ook zijn tweede treffer van de avond op het scorebord. Wederom slaagde een ploeggenoot er niet in om te scoren, waarna hij profiteerde. Dit maal was het Pastore die scherpte miste. Vier minuten later had Ibracadabra zijn hattrick compleet. Menez ging op het doel af en legde de bal af aan de topspits, die weinig moeite had om de 0-3 te maken.

Slotakkoord voor Lavezzi
Na de one-man-show van Ibrahimovic was het slotakkoord voor Lavezzi. De wedstrijd zat al op een dood spoor, maar de aanvaller bepaalde de eindstand acht minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd op 0-4.

Door de overwinning nadert PSG koploper Olympique Lyon op één punt. Les Gones hebben echter nog een wedstrijd te goed. De afstand van nummer drie Olympique Marseille wordt nu vergroot naar drie punten.