Speel burgemeester over meerdere SimCities

Gisteren liet EA al de nieuwe optie Multi-City zien in een trailer van SimCity. Vandaag heeft Maxis bevestigd dat een regio maar liefst 16 steden kan bevatten. Aangezien we graag een spel met meerdere steden wilden maken, kun je deze steden allemaal zelf opeisen, ze door vrienden laten opbouwen of juist delen met de rest van de wereld.

In het begin van het spel krijg je meteen veel informatie over de regio: wie spelen er nog meer, welke steden zijn nog beschikbaar, welke grote constructies zijn er momenteel is aanbouw en wat voor grondstoffen en andere voordelen hebben de steden in deze regio? Wil je kolenmagnaat worden? Klik op een van de beschikbare steden om te zien hoeveel kolen er onder het aardoppervlak liggen. Zijn er helemaal geen grondstoffen? Bouw dan een afvalhemel en verdien je geld met het oppikken en verwerken van afval van naburige steden.

Eke stad in de regio kan een eigen, gespecialiseerde rol aannemen waarmee het de regio verbetert. De speler beslist of de hele regio zelf gespeeld gaat worden, er vrienden meemogen doen of liever nieuwe vrienden maakt door de regio open te gooien voor heel de Simspelende wereld.

Vanaf 5 maart 2013 is SimCity verkrijgbaar is voor pc en Mac.