[Bundesliga] HSV klopt Schalke, Dortmund gelijk

Hamburger SV heeft dinsdag in eigen huis van Schalke 04 gewonnen: 3-1. Maximilian Beister en Artjoms Rudnevs scoorden na rust voor de Hamburgers, voordat Klaas-Jan Huntelaar in twee instanties iets terugdeed uit een strafschop. Milan Badelj bepaalde de eindstand in blessuretijd. Bij HSV ontbrak de geblesseerde Rafael van der Vaart, bij Schalke was Ibrahim Afellay niet wedstrijdfit.

Ook Borussia Dortmund liep averij op. Tegen Fortuna Düsseldorf kwam de landskampioen niet verder dan 1-1. Jakub Blaszczykowski zette de Borussen nog wel op voorsprong op slag van rust, maar Stefan Reisinger maakte twaalf minuten voor tijd gelijk namens de promovendus.

Koploper Bayern München was de spekkoper van de dinsdag. Der Rekordmeister kwam niet in actie, maar zag ook nummer vier Eintracht Frankfurt nog stuntelen. De Frankfurters verloren met 3-1 van FSV Mainz. Hannover 96 won met 2-0 van SpVgg Greuther Fürth.

Bayern heeft acht punten voorsprong op Dortmund en tien op Schalke en Eintracht. De Duitse koploper komt woensdag in actie tegen SC Freiburg en kan bij winst alvast bloemen bestellen. Dan is het Herbstmeisterschaft binnen.