Rutten: "Verwacht geen open wedstrijd"

Vitesse gaat zondagmiddag voor drie punten naar PSV. De Arnhemmers willen het gat met de koploper verkleinen tot twee punten. Blakend van het zelfvertrouwen verschijnt de ploeg van trainer Fred Rutten zaterdag aan de aftrap in Eindhoven.

Vorige week werd er nog met ruime cijfers gewonnen van NEC (4-1). De laatste en enige nederlaag van dit seizoen dateert van 28 oktober. De nummer drie van de Eredivisie hoopt na het duel met de Eindhovenaren tweede te staan.

Dan moet er in ieder geval gewonnen worden van PSV. Daar heeft Rutten alle vertrouwen in. "Natuurlijk gaan wij naar Eindhoven om een resultaat te halen, dat doen we elke week", aldus de coach op de clubwebsite van Vitesse. "Ik verwacht geen open wedstrijd, wel een interessante."

Rutten keert voor het eerst sinds zijn ontslag van eerder dit jaar terug bij PSV. Donderdagavond zag hij zijn oude club nog met 2-1 verliezen in de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk. Desondanks verwacht Rutten een lastige avond te krijgen in Eindhoven. "PSV heeft thuis zeker een staat van dienst en is al jaren een topclub. Wij willen dat in de toekomst zijn."