'Stevige kou in aantocht'

De temperatuur kan aan het einde van volgende week dalen tot onder het vriespunt. Ook is er enige kans op sneeuw, meldt weerplaza.nl donderdag.

Het is nu nog niet te zeggen of de straten in het weekend voor Sinterklaas inderdaad worden gesierd met een witte deken, maar dat het kouder wordt staat volgens het weerbureau vast. Gemiddeld wordt overdag een temperatuur van drie tot zes graden en 's nachts vorst verwacht. Van de zestig berekeningen geven er drie aan dat de temperatuur zelfs overdag niet meer boven het vriespunt uitkomt.

De kou komt doordat in de tweede helft van volgende week een lagedrukgebied tussen Frankrijk en Polen ervoor zorgt dat koude lucht vanuit Scandinavië richting Nederland stroomt. Hoe koud het uiteindelijk wordt, hangt af van waar het lagedrukgebied precies komt te liggen.

Voor wintersporters kan dit goed nieuws zijn. Het lagedrukgebied zorgt er ook voor dat de kans op stevige sneeuwval in de bergen groot is. Ook Scandinavië krijgt met serieus winterweer te maken. Daar wordt veel sneeuw verwacht en vanaf donderdag blijft het er vriezen.


'Stevige kou in aantocht' (Foto: Novum)