Montpellier vreest oude bekende Giroud

Het Champions League-duel tussen Arsenal en Montpellier is voor 'Gunner' Olivier Giroud speciaal. De Fransman speelde tot afgelopen zomer voor de Franse kampioen.

Giroud had vorig seizoen een grote bijdrage aan de landstitel van Montpellier. De spits scoorde 21 keer voor de ploeg van René Girard. Daarmee verdiende de aanvaller een transfer naar Arsenal. Aanvankelijk leek Giroud veel moeite te hebben om te wennen. In de afgelopen weken lijkt de Frans international toch in vorm te komen. Girard is waakzaam voor zijn voormalige pupil.

"We kennen Olivier natuurlijk goed", zei de coach van de Franse kampioen op een persconferentie. "Hij is een echte goalgetter. Hij houdt ervan om veel te scoren. Tot ons ongenoegen, lijkt hij zijn oude vorm te hebben gevonden. Olivier begint weer te scoren", aldus de trainer.

"We hebben wel een tactiek bedacht om hem af te stoppen", onthult Girard. In de heenwedstrijd kon Giroud niet tot scoren komen tegen zijn oude ploeg. "Het was volgens mij een emotionele wedstrijd voor hem. Dat maakte het niet eenvoudig voor hem om te scoren. Ik denk dat hij nu wil aantonen dat hij niet voor niets bij Arsenal zit."