Di Montezemolo: "Ik geloof nog in titel"

Ferrari-president Luca di Montezemolo denkt dat Fernando Alonso de wereldtitel in de Formule 1 nog kan pakken. De Spanjaard staat in de titelstrijd dertien punten achter op regerend kampioen Sebastian Vettel. Hij moet hopen dat de Duitser op Interlagos een slecht weekend kent.

Di Montezemolo vindt het wel weer eens tijd worden voor een rijderstitel voor Ferrari, want de laatste keer was Kimi Räikkönen in 2007. Ditmaal heeft hij met Alonso nog een kans. "We kunnen trots zijn op wat we tot dusver hebben bereikt. Opnieuw doen we tot en met de laatste race van het seizoen nog mee om de titel. Maar dat alleen is natuurlijk niet genoeg. We willen winnen."

Ferrari beschikt niet over de snelste bolide van het veld. Desondanks werden Alonso en Felipe Massa afgelopen weekend in Austin derde en vierde. Vettel eindigde op plaats twee, waardoor Alonso niet te veel punten inleverde. "In Austin hebben beide rijders het weer fantastisch gedaan. Fernando stond opnieuw op het podium, Felipe reed eveneens een geweldige race en liet bovendien zien een echte teamplayer te zijn. In Brazilië gaan we voor de volle winst. We zullen tot en met de laatste meter van de laatste ronde blijven strijden. Het wordt lastig, maar ik geloof dat we de titel nog kunnen pakken."

Het belooft op Interlagos in ieder geval een interessante race te worden. Verwacht wordt dat op vrijdag en zaterdag de temperatuur met 31 graden Celcius hoog komt te liggen. Op de racedag is op dit moment regen voorspeld, waardoor mogelijk een scenario zoals in 2008 op de loer kan liggen. Toen werd Lewis Hamilton in een regenachtige slotfase wereldkampioen met één punt voorsprong op Ferrari-coureur Felipe Massa die de race op zijn naam schreef. Hamilton dankte zijn titel toen aan Toyota-coureur Timo Glock die hij in de slotronde nog kon passeren.