FOK! wat een weer...Meer van hetzelfde

Goedemorgen! Vooral in de ochtend zal de zon nog even zichtbaar zijn, maar de bewolking en regen liggen alweer op de loer. Rond 4 uur zal het in het grootste gedeelte van het land alweer bewolkt zijn geworden en na de avondspits zal het ook weer gaan regenen. Limburg heeft nog het beste weer vandaag, want daar zal de zon nog een tijdje kunnen schijnen.

De hoogste temperaturen worden pas in de avond bereikt bij het binnenstromen van warmere lucht. Tegen die tijd zal het in het westen rond de 11 graden gaan worden en deze luchtsoort breidt zich dan over de rest van het land uit.  De wind komt morgen uit een westelijke richting en neemt in de avond langs de kust toe tot krachtig of hard. Voor de rest van de week lijkt er in het huidige weerpatroon weinig te veranderen. Alleen vrijdag en zaterdag zouden wel eens droge dagen kunnen gaan worden.

En zo blijven de regenmeters maar gevuld worden. Op sommige plaatsen in het westen van het land zal er een jaarsom van rond de 1000 mm er wel inzitten. Met name zondagmiddag- en avond viel er in de regio Haarlem (!) opnieuw weer 20 tot 30 mm regen. Mijn jaarsom staat nu al bijna op 1000 mm en daar ga ik als alles meezit wel overheen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Vogel in de regenEen vogeltje schuilt in de regen bij Lindsey in Utrecht. Leuke foto!