[Serie A] Inter wint topper van Juventus

Internazionale heeft zaterdagavond de topper tegen Juventus in de Serie A gewonnen. De ploeg van trainer Andrea Stramaccioni was in Turijn knap met 3-1 te sterk. Het was pas de eerste nederlaag van het seizoen voor de Oude Dame, dat wel de ranglijst aan blijft voeren met 28 punten uit elf duels. Inter, dat Wesley Sneijder nog moest missen, nadert echter tot op een punt.

Regerend kampioen Juventus schoot nog wel uit de startblokken door een vroege treffer van Arturo Vidal, maar na rust namen de bezoekers de touwtjes in handen. Diego Milito maakte in de 59e minuut gelijk uit een strafschop en was een kwartier later opnieuw succesvol. Rodrigo Palacio zorgde kort voor tijd voor de beslissing.

Urby Emanuelson had een aandeel in de ruime zege van AC Milan op Chievo Verona. In San Siro wonnen de Milanezen met 5-1. Emanuelson nam het eerste doelpunt voor zijn rekening, maar werd na een uur gewisseld. Riccardo Montolivo, Bojan Krkic, Stephan el Shaarawy en Giampaolo Pazzini maakten de andere doelpunten voor de thuisploeg.

Middenmoter Milan, waar Nigel de Jong in de slotfase in mocht vallen, is met een opmars bezig in de Serie A. Momenteel staat de ploeg negende met veertien punten.

Inter wint topper van Juventus (Foto: Novum)