De Boer: "Het is heel zuur"

Ajax-coach Frank de Boer zag in de slotfase twee punten voor zijn ploeg vergaan. De oefenmeester is hierover ontevreden, evenals over de rode kaart voor Niklas Moisander.

"Misschien dat hij zijn tegenstander heel licht vasthield, ik kon het niet zien. De scheidsrechter wilde onder invloed van het publiek misschien zijn stempel op de wedstrijd drukken en gaf hij die rode kaart. Bij de eerste gele kaart was Moisander zowat een meter eerder bij de bal dan Jordy Clasie, dus misschien had Clasie toen zijn voet in moeten trekken in plaats van Moisander", aldus een verontwaardigde De Boer tegenover Eredivisie Live.

"Je krijgt dus twee ongelukkige gele kaarten voor één speler, dan kantelt de wedstrijd dus helemaal. Volgens mij hadden we voor dat moment van de rode kaart eerder het gevoel dat we 1-3 zouden maken, dan dat het 2-2 zou worden. Ik denk dat we met tien man ook een paar keer in de omschakeling echt toe hadden kunnen slaan. Je wordt hier er niet vrolijk van, we hadden vier punten meer moeten hebben dan dat we nu hebben, na Heracles en nu Feyenoord. Het is heel zuur", zo concludeert De Boer.