FOK! wat een weer...Koud, maar droog

Goedemorgen! Op verschillende plaatsen in het land is inmiddels de eerste winterse neerslag van het seizoen gesignaleerd en ook gisteren overdag was er hier en daar nog sprake van hagel en natte sneeuw. Plaatselijk kwam ook onweer voor. Er waren echter ook veel plaatsen in het land die gisteren weliswaar een koude, maar zonnige herfstdag hebben gehad. Vandaag is de kans op een bui een stuk kleiner.

In de afgelopen nacht ontstond er hier en daar mist en koelde het wederom flink af. Vlak aan zee bleef de temperatuur nét boven 0, maar elders in het land kwam het tot lichte vorst. Vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon, maar in de middag neemt in het westen van het land de bewolking geleidelijk toe en in de avond zou daar zelfs wat regen uit kunnen gaan vallen. In het oosten van het land blijft het een groot deel van de dag vrij zonnig weer. De wind draait van noord naar zuid-tot zuidwest en neemt later op de dag toe naar vrij krachtig tot krachtig. Ook in het binnenland gaat het wat harder waaien. De komende dagen lijken wat wisselvalliger te gaan verlopen en de temperaturen lopen geleidelijk weer wat op.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

SandyOrkaan Sandy die in de VS voor veel problemen gaat zorgen. Bron: Jeff Masters