Onderzoek laat kinderen rustig worden

Onder het motto: het is weekend dus we gaan nutteloze onderzoeken uitvoeren, hebben we vandaag een onderzoek van Boston Children's Hospital. Het ziekenhuis laat kinderen een game spelen waarbij je andere wezens/dieren/mensen moet neerschieten. Echter, als je hartslag te snel gaat, werkt je schietknop niet...

Iedereen weet wel wat er dan gebeurt...GODFRIEDVANBOUILLON STOMME ROTKNOP, WERK! SCHIET! SCHIET! SCHIIIIIIIEIEEEEEET! Zo ook de kinderen in het onderzoek. Het was de bedoeling dat alle proefpersonen (bedenk wel, dit zijn onschuldige kinderen) hun emoties naar een minimum brachten en hun kalmte hervonden. Daarna werkte de knop weer en mochten ze weer aan de slag.

De kinderen die onderzocht werden, waren in de leeftijd van 9 tot 17 jaar oud. Deze kinderen waren in behandeling bij het ziekenhuis wegens een 'extreem hoog niveau van geweld'. De groep werd gesplitst in twee kampen: één kamp dat de reguliere therapie kreeg en één groep die de nieuwe gametherapie kreeg. Kennelijk deed de gamegroep het beter dan de reguliere groep, maar dan nog. Wie laat kinderen met een geschiedenis van geweld dit doen? Dat is toch je reinste kindermishandeling!

Geen idee overigens hoe je dat moet doen, je rust bewaren... Luisteren naar klassieke muziek? Praten over de koetjes en kalfjes met je mama en papa? Als ik me erger, betekent dat vaak dat ik weer een nieuwe controller moet kopen. Jullie nog ideeën om je rust te bewaren?