FOK! wat een weer...Koud met af en toe zon

Goedemorgen! Het is even wennen, maar we hebben vandaag echt een dikke jas nodig. Met 7 of 8 graden is het nog iets frisser dan gisteren. In Limburg bleef het de hele dag regenachtig en lokaal werd er daar zelfs natte sneeuw waargenomen. Elders was het een vrijwel droge dag met een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. De afgelopen nacht kwam het op veel plaatsen tot de eerste vorst van het seizoen.

De meeste buien vallen vandaag boven de Noorzee en een paar buien kunnen ook de Wadden nog gaan bereiken. Elders lijkt het een droge dag te worden, maar wel erg fris dus. Verder zal de zon vandaag geregeld te zien zijn. De wind komt uit het noorden en wakkert langs de kust en op het IJsselmeer aan tot krachtig en mogelijk hard. Vanavond neemt de kans op mist toe en in de komende nacht is er opnieuw kans op lichte vorst. Het weerbeeld van morgen is vergelijkbaar met dat van vandaag. Na morgen lopen de temperaturen weer wat op en neemt ook de kans op een bui iets toe.

Heel veel regen viel er gisteren in Zuid-Spanje en dan met name in Andalusië. Ook de Costa Del Sol moest er aan geloven. Verder is het inmiddels bitter koud geworden in het noorden van Scandinavië en is er in de Alpen boven de 1500 meter een flink pak sneeuw gevallen.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

WinterseizoenBoven de 1500 meter zullen de Alpen er weer zo uitzien.