De Bakker niet te stoppen door Alves

Thiemo de Bakker heeft de kwartfinale van het challengertoernooi in Rio de Janeiro bereikt. De 24-jarige Westlander knokte zich woensdag langs de als vijfde geplaatste thuisspeler Thiago Alves. Hij won na meer dan twee uur tennis met 3-6, 6-3 en 7-6 (5). In de volgende ronde stuit hij op de Portugees Joao Sousa, die als tweede is geplaatst.

De Bakker etaleert de laatste weken een uitstekend vormpeil op Zuid-Amerikaanse bodem. Na zijn finaleplaats in het Noord-Braziliaanse Belem schreef hij vorige week in Argentinië het toernooi van San Juan op zijn naam. Hij steeg door zijn sterke prestaties naar de 132e plaats op de wereldranglijst.

Boy Westerhof werd uitgeschakeld in de challenger in Villa Allende. De 26-jarige Nederlander had op het Argentijnse gravel weinig in te brengen tegen de als derde geplaatste Fransman Guillaume Rufin: 6-0, 6-2. Westerhof werd vorige week in Belem pas in de kwartfinale een halt toegeroepen door landgenoot De Bakker.

Eerder woensdag verloor Antal van der Duim in de eerste ronde in Villa Allende van thuisspeler Renzo Olivo. De Fries had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdschema.