De Bakker klopt Westerhof in Argentinië

Thiemo de Bakker heeft vrijdag de halve finale van het challengertoernooi in het Argentijnse San Juan bereikt. Hij versloeg in de kwartfinale landgenoot Boy Westerhof met 7-6 (7), 6-4. De Bakker treft bij de laatste vier de Argentijn Maximo Gonzalez of Guillaume Ruffin (5) uit Frankrijk.

De Bakker had aan het begin van de eerste set een breakpunt op de opslag van Westerhof, maar verder hielden beide Nederlanders eenvoudig hun opslag. Ook in de tiebreak ging het vervolgens lang gelijk op totdat De Bakker, de nummer 150 van de wereld, op 8-7 toesloeg.

Ook in het tweede bedrijf bleven Westerhof, die 88 plaatsen onder De Bakker op de wereldranglijst staat, en de Westlander hun opslagbeurten eenvoudig winnen. Pas in de achtste game waren er weer twee breakpunten voor De Bakker, maar Westerhof bezwoer het gevaar. Twee games later was het vierde breakpunt voor De Bakker direct een matchpunt. Nu sloeg de Westlander wel meteen toe.

De Bakker is goed bezig in Zuid-Amerika. Hij reikte vorige week in het Braziliaanse Belem tot de finale van een challengertoernooi.