Ibb en Obb uitgesteld

Ibb en Obb, een spel van de Nederlandse ontwikkelaar Sparpweed, heeft aangegeven dat het eigenzinnige platformspel wordt uitgesteld. Reden? Sparpweed was voornemens om het spel in november of december uit te geven, maar dat zou bij nader inzien toch niet zo verstandig zijn.

Zo rond het einde van het jaar komen de grote releases uit: Assassin’s Creed III, Call of Duty: Black Ops II, Forza Horizon en laten we Nintendo’s Wii U niet vergeten. Allemaal redenen om de release van Ibb en Obb voorlopig uit te stellen, aangezien het (niet bestaande) marketingbudget van de onafhankelijke studio lang niet zo toereikend is als die van grote uitgevers.

Daarnaast wil Sparpweed toch eigenlijk wel een online multiplayer implementeren, zodat PlayStation Network-spelers ook op hun eigen banken kunnen blijven spelen en niet op andermans bank hoeven te zitten. Ook al is dat laatste de beste manier om van Ibb en Obb te genieten, aldus de ontwikkelaar. Aan een online multiplayer wordt dus eveneens hard gewerkt.