VanVelzen vindt theatertoer 'leukste ooit'

Roel van Velzen kan volledig zijn ei kwijt in zijn nieuwe theatertoer. "Dit is het leukste wat ik tot nu toe gedaan heb", zegt de 34-jarige zanger tegen Novum Nieuws over The Rush of Life, dat donderdagavond van start gaat in Schouwburg Amstelveen.

"Ik kan al mijn creativiteit hierin kwijt. Alles komt er in samen." VanVelzen combineert in de show onder meer de vaardigheden die hij opdeed bij een cabaretgroepje en bij Crazy Pianos. "Het is theater, improviseren, spektakel, humor", somt hij op. "Voor inspiratie heb ik wel gekeken naar Acda en De Munnik, zij hebben ook een 'totaalvoorstelling'."

De muzikant zegt een 'volle' en 'persoonlijke' show te gaan neerzetten. "Ik ben nogal een verzamelaar van foto's, die worden de leidraad van de show. Dat klinkt misschien statisch, maar wordt juist heel dynamisch." Als voorbeeld geeft de zanger 'de publiekswissel', een element uit zijn vorige theatertoer. Daarbij nam het publiek de rol van verschillende instrumenten over. "Het publiek gaat 'aanwijzingen' geven."

The Rush of Life is gebaseerd op het gelijknamige album dat in april verscheen. "Mijn album gaat over de kick van het leven. Ik kan niet zonder die kick", vertelt VanVelzen. "Als ik een paar dagen niets doe, word ik al onrustig."