Kroon snapt kritiek Van Vliet

Wielrenner Karsten Kroon kan zich de kritiek die bondscoach Leo van Vliet op de Rabobankploeg heeft goed voorstellen. De Saxo Bank-coureur reed in het verleden zelf voor de bankiersformatie, waardoor hij dingen ziet die beter kunnen.

"Er zit wel verschil tussen de Rabojongens en de andere renners. Bij de Rabo's moet het precies gaan zoals zij het in hun hoofd hebben, anders is het huis te klein." Hiermee ondersteunt hij het verhaal van Van Vliet die zei dat een harde hand de ploeg zal helpen. Kroon put uit zijn verleden. "Toen was het precies hetzelfde en misschien was ik ook wel zo. Bij Bjarne Riis wordt veel meer als team gedacht en laten renners elkaar meer in hun waarde."

Kroon geeft voorbeelden. "Het zijn kleine dingen maar als je met de groep gaat trainen en de helft gaat plassen, dan vind ik het raar dat de andere helft hard doorrijdt. En als er op het einde van een training een kruispunt is waar een paar renners moeten stoppen, wachten de anderen niet. Ik vind dat raar, ik denk ook niet dat het bij andere ploegen zo gaat. Bij Riis in ieder geval niet, die wil zowel in training als in koersen een eenheid zien. Dat zijn ze bij Rabo niet zo gewend en dat was vroeger ook al niet."

Ondanks de kritiek nuanceert Kroon zijn verhaal toch enigzins. "Wielrennen is ook een merkwaardige sport. Het is een teamsport, maar ook een individuele sport waarin je soms egoïstisch moet zijn. Het wordt nu wat opgeklopt, maar ik heb met de ploeg een leuke week gehad."