Räikkönen stopt wanneer hij gebrek aan motivatie heeft

Kimi Räikkönen is duidelijk over het moment wanneer hij de Formule 1 de rug weer toe zal gaan keren. Zodra de Fin merkt dat hij een gebrek aan motivatie heeft levert hij direct zijn contract in. Momenteel heeft de wereldkampioen van 2007 het nog wel naar zijn zin bij Lotus.

"Er zijn zat leuke dingen die je kunt doen als je niet meer in de F1 rijdt. Ik heb altijd gezegd dat ik niet verslaafd ben aan de Formule 1. Als ik iets anders wil doen, doe ik dat ook. Ik heb het nu naar mijn zin: ik rij voor een goed team en werk met leuke mensen. Er zijn echter ook andere raceklassen en normale dingen buiten de F1. We zien wel wat er gebeurt."

Ferrari kocht eind 2009 het contract van Räikkönen af. De Fin ging hierna rally's rijden en maakte een uitstapje naar de NASCAR. Lotus haalde hem terug naar de Formule 1 en niet zonder succes, want The Iceman doet nog steeds mee in de titelstrijd. Dit weekend wordt er in Singapore geracet. "Het wordt hier niet makkelijk. Hopelijk staan we er beter voor dan in de afgelopen twee races. Het team had het hier vorig jaar lastig, maar dat is nu niet meer van toepassing. Na morgen (vandaag, red.) weten we meer, maar deze auto doet het meestal wel goed op dit soort circuits."