Vermeer baalt, Moisander optimistisch

Kenneth Vermeer en Niklas Moisander speelden een prima wedstrijd met Ajax tegen Borussia Dortmund, maar moesten hun meerdere erkennen in Robert Lewandowski in de slotfase.

De Poolse spits van Dortmund werd 87 minuten lang in toom gehouden door de verdediger en doelman van Ajax, maar toen sloeg de aanvaller dan toch toe. Met een harde pegel uit de draai vond Lewandowski het net en tekende hij voor de enige treffer van de wedstrijd en dompelde hij Ajax in rouw.

"En dus sta ik hier vooral ongelooflijk te balen", zei Vermeer na afloop tegen De Telegraaf. De Ajax-doelman had in de 58e minuut nog een strafschop van Mats Hummels gekeerd, maar dit bleek achteraf niet genoeg voor een punt. "Ik vind dat we zeker één punt hadden verdiend",

"Dat doelpunt mag op dat moment natuurlijk nooit meer vallen", oordeelt Niklas Moisander. "Deze wedstrijd moet ons vertrouwen geven. Als je zó de wil hebt om te voetballen, zo veel kansen creëert en verdedigend weinig weggeeft, kan het niet anders dan dat de punten gaan komen. Ja, ook in deze groep met verder Manchester City en Real Madrid."