Ferguson denkt dat Büttner beter kan

Alexander Büttner luisterde dit weekend zijn debuut voor Manchester United op met een doelpunt en een assist. De Engelse media waren lovend over de linksback, maar United-coach Sir Alex Ferguson zag nog wel ruimte voor verbetering bij de Nederlander.

Ferguson sprak met de televisiezender van The Mancunians. "Het spel van Büttner was goed, maar ik denk dat hij af en toe te gehaast en te ruw is. Hij barst van de energie en is ook ontzettend enthousiast, maar af en toe mag het wat verfijnder. We denken dat we dat kunnen ontwikkelen, zodat Büttner een goede toevoeging voor het team wordt. In Nederland scoorde hij al vaker en was hij vastberaden om dat doelpunt te maken. Hij had geluk met zijn doelpunt, maar hij toonde wel vechtlust en verdiende daardoor een treffer."

De Schotse manager loofde ook Paul Scholes die nog steeds trefzeker is. "Het is fantastisch dat Paul gescoord heeft. Na al die jaren kan hij het nog steeds: rondhangen in het strafschopgebied. Dat hoeft hij niet meer te doen, want we hebben hem liever centraal op het middenveld, maar hij scoorde tijdens zijn 100ste, 200ste, 300ste, 400ste, 500ste en nu zijn 700ste wedstrijd. Dat is geweldig en lijkt me uniek."