Geen enkele Wii U-game gebruikt NFC-technologie

De Wii U-gamepad beschikt weliswaar over NFC-technologie, maar geen enkele game maakt van deze datatransfermethode gebruik. Dat schrijft het gameweblog Polygon. NFC, oftewel 'near field communication', is de techniek die onder meer gebruikt wordt voor het uitwisselen van data bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart.

Het Franse gamebedrijf Ubisoft heeft wel geëxperimenteerd met de NFC-technologie in het avonturenspel Rayman Legends. In juni gaf het gamebedrijf echter aan dat het de techniek nog niet zal gebruiken. Ook Skylanders: Giants, dat de techniek wel gebruikt in het bijbehorende Skylanders-speelgoed, laat de NFC-chip in de Wii U-gamepad ongebruikt, omdat het het verdere gebruik van de controller zou beperken.

De Wii U is de opvolger van de Nintendo Wii. De spelcomputer ligt vanaf 30 november in de winkel. Een goedkope versie kost ongeveer driehonderd euro, terwijl de duurdere versie met meer opslaggeheugen 350 euro moet kosten. Naast Skylanders en Rayman verschijnen onder meer New Super Mario Bros U, Nintendo Land, Batman Arkham City, Darksiders 2 en FIFA 13 voor de spelcomputer.


Geen enkele Wii U-game gebruikt NFC-technologie