Marechaussee houdt mensensmokkelaar aan

Een 28-jarige man uit Soest is dinsdag door de marechaussee bij een grenscontrole in het Limburgse Eijsden aangehouden voor mensensmokkel. De man wordt ervan verdacht een 36-jarige Angolees het Schengengebied te hebben binnengesmokkeld, meldt de marechaussee.

De Angolees reisde op een valse Portugese verblijfsvergunning. Hij is vastgezet en wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte. De man uit Soest kreeg verder een proces-verbaal omdat hij in een auto reed, maar geen geldig rijbewijs had. Wel had hij een aantal valse rijbewijzen.

De marechaussee trof tijdens de controle verder een 25-jarige Belg aan die nog 307 euro boete open had staan en een 28-jarige Nederlander die nog 1036 euro aan boetes verschuldigd was. Ook bleek een 25-jarige Belg nog een totaalbedrag van 2584 euro open te hebben staan voor 27 feiten. Hij kon het bedrag niet betalen en moest daarom zijn auto achterlaten.

Bij controle in een internationale trein bij Zevenaar trof de marechaussee verder een 25-jarige man uit Somalië aan met een vals Italiaans vreemdelingenpaspoort. Na zijn aanhouding bleek hij een uitgeprocedeerde asielzoeker uit Noorwegen.