VVV stuurt Van Egmond boze brief

VVV-Venlo is nog steeds kwaad over de nederlaag die het gisteren leed in het Eredivisieduel tegen FC Twente. De Tukkers wonnen in eigen huis pas in blessuretijd dankzij een benutte strafschop van Leroy Fer. Scheidsrechter Ed Janssen is bij de Limburgers de gebeten hond.

Algemeen directeur Hans Soentjes schrijft dan ook een brief naar scheidsrechtersbaas Dick van Egmond. "Kort voordat de penalty werd gegeven, waren er vier momenten waarbij scheidsrechter Ed Janssen had moeten fluiten. Eerst werd onze doelman Niki Mäenpää gehinderd bij zijn uittrap. Vervolgens pakte een speler van FC Twente tien meter winst bij zijn inworp. Daarna kwam er een tweede bal in het veld en rende de grensrechter er naar toe om deze weg te halen. Dat waren in totaal vier situaties waar Janssen niet ingreep. We zullen naast de brief ook de beelden van deze momenten naar Egmond sturen."

VVV weet dat de 1-0 uitslag uit Enschede blijft staan, maar wil met de brief een signaal afgeven. De topclubs zouden te vaak bevoordeeld worden ten opzichte van de mindere teams.