[GP2] Uitslag Race 2 Spa-Francorchamps

Josef Kral heeft de tweede race van de GP2 Series op Spa-Francorchamps op zijn naam geschreven. De Tsjech bleef in België na achttien ronden Felipe Nasr en James Calado ruim vijf seconden voor. Daniel de Jong was met een elfde plaats de beste Nederlander. Giedo van der Garde werd 21e, terwijl Nigel Melker na zijn crash van gisteren niet van start ging. Hij hoopt volgende week in Italië weer te racen.

Kral kende de beste start van allemaal en greep meteen de leiding om deze in het vervolg van de wedstrijd niet meer af te staan. Daarachter ging het mis voor Van der Garde die in La Source klem kwam te zitten tussen de naar buiten sturende Davide Valsecchi en Julian Leal, waardoor hij even door de lucht vloog en naar de pitsstraat moest voor reparaties.

Niet veel later dwong Calado op het rechte stuk Kemmel kampioenschapsleider Luiz Razia op het gras, waarna de Braziliaan spinde. Het hele veld kon hem ontwijken, op mede-kampioenschapsleider Valsecchi na die dan ook de vangrail raakte. Waar Valsecchi uiteindelijk na negen ronden op moest geven kon Razia verder, maar meer dan een plaats in het achterveld zat er voor hem niet meer in.

Kral profiteerde van alle gevechten door langzaam bij de rest van het veld weg te lopen. Calado lag tweede, maar had Nasr in zijn spiegels. In de laatste bocht werd het pleit tussen het duo in het voordeel van Nasr beslecht. Marcus Ericsson werd vierde, voor de als 23e gestarte Fabio Leimer.

In het kampioenschap leiden Razia en Valsecchi nog steeds met 204 punten. Calado staat derde met 160 punten, voor Esteban Gutiérrez die op 150 staat, terwijl Van der Garde met 141 punten en een vijfde plaats de beste Nederlander is.