[US Open] Federer en Murray naar laatste zestien

Roger Federer en Andy Murray hebben zich op de US Open geplaatst voor de achtste finales. Nummer één van de wereld Federer won eenvoudig met 6-3, 6-4 en 6-4 van de Spanjaard Fernando Verdasco. Murray (3) moest tegen Feliciano Lopez juist vol aan de bak om de overwinning over de streep te trekken: 7-6 (5), 7-6 (5), 4-6 en 7-6 (4).

Federer ondervond in zijn jacht op zijn zesde titel in New York nauwelijks tegenstand van Verdasco. De Spanjaard creëerde slechts één breakpoint en dat werd door Federer na een rally van negentien slagen, de langste van de hele wedstrijd, op fraaie wijze weggewerkt.

Waar Federer nauwelijks energie hoefde te verspillen, werd Murray door Lopez bijna vier uur lang op de proef gesteld. De olympisch kampioen maakte zelfs acht punten minder dan zijn Spaanse tegenstander, maar zette telkens de tiebreak naar zijn hand. Uiteindelijk betekende een mislukt dropshot van Lopez in de tiebreak van de vierde set het einde van de partij.

In het vrouwentoernooi maakten Agnieszka Radwanska en Serena Williams geen fout. De Poolse nummer twee van de wereld zette voormalig nummer één Jelena Jankovic met 6-3 en 7-5 aan de kant. Drievoudig winnares Williams (4) had weinig te duchten van Ekaterina Makarova uit Rusland: 6-4 en 6-0.


Federer en Murray naar laatste zestien (Foto: Novum)