Aalborg en Ajax eens over Andersen

Ajax herbergde reeds de nodige Denen en ook deze transferperiode voegden zich twee spelers uit Denemarken zich bij de selectie, namelijk Lasse Schöne en Christian Poulsen.

Daar blijft het mogelijk niet bij. De Amsterdammers trachten zich nog vóór het verlopen van de transferdeadline om middernacht te verzekeren van Lukas Andersen, momenteel uitkomend in Denemarken voor Aalborg BK. Dat meldt De Telegraaf.

Andersen is een 17-jarige Deen, die op alle aanvallende posities uit de voeten kan. Eerder sprak directeur voetbalzaken Marc Overmars al zijn wens uit om nog deze transferperiode een 'jonge buitenlandse speler voor de toekomst' vast te leggen.

In Aalborg wordt Andersen regelmatig vergeleken met Jesper Grønkjaer, die in het verleden ook Ajax diende. Overigens zou de regerend landskampioen ook een oogje hebben op Andersens ploeggenoot, de 21-jarige Nicklas Helenius. Mogelijk volgt hij in de winter.

Update 11.09 uur

Ajax heeft met Aalborg BK een akkoord bereikt over de overgang van Lukas Andersen. De 17-jarige speler is inmiddels onderweg naar Amsterdam. Daar moet hij nog wel zelf tot een akkoord komen met Ajax en daarna zal hij medisch worden gekeurd.