Ajax in pot 3 Champions League

Ajax zal volgende week bij de loting voor de groepsfase van de Champions League in de derde pot zitten. Door de 1-3 zege van Dinamo Kiev op Borussia Mönchengladbach in de laatste voorronde lijkt het zeker dat de Amsterdammers twee sterke tegenstanders zullen gaan treffen.

Er hebben zich 22 clubs, waaronder Ajax, rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van het kampioenenbal. Op basis hiervan zou Ajax een plaats in pot 2 hebben kunnen krijgen, maar Dinamo Kiev en Sporting Braga hebben een hogere coëfficiënt dan de Amsterdammers en hebben daarom meer recht op de plaats in de tweede pot. Braga speelt vanavond in de voorronde tegen Udinese. Alleen als beide teams zich niet weten te plaatsen kan Ajax in pot 2 terechtkomen.

In de eerste pot zitten de grote clubs FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Manchester United, AC Milan, Bayern München, Arsenal en FC Porto. In de tweede waarschijnlijk Manchester City, Valencia, Benfica, Zenit St. Petersburg, Shakhtar Donetsk, Schalke 04, Dinamo Kiev en Sporting Braga.

Toch is er ook goed nieuws voor Ajax als het in pot 3 zit, want hierdoor worden clubs als Juventus en Paris St. Germain ontlopen. De Duitse kampioen Borussia Dortmund en de Franse kampioen Montpellier zitten zelfs in de vierde pot.