Bosz: "Een stelletje schijtbakken"

Heracles-coach Peter Bosz was uitermate ontevreden over het spel van zijn ploeg tijdens het verloren duel met AZ (3-1). In de rust nam hij dan ook geen blad voor de mond. 

"Iedere keer wanneer wij de bal verloren, counterden zij ons weg. Dat deed AZ erg goed, alleen in de afronding waren ze slecht, anders hadden ze denk ik vijf of zes keer in de eerste helft kunnen scoren", aldus de coach van Heracles tegenover Eredivisie Live.

Vooral bij het tweede doelpunt van AZ zag Bosz dat zijn ploeg volledig in de fout ging. "Iedereen stond achter de bal en daar speelde AZ zo doorheen. In de rust heb ik de spelers gezegd dat ze een stelletje schijtbakken waren. Je moet namelijk durven voetballen, de bal durven vragen, ook als het een keer niet gaat. Je moet ook durven verdedigen, en de manier waarop wij dat deden was natuurlijk lachwekkend", zo vervolgt een ontevreden Bosz.

Volgens de oefenmeester kan niet worden verwezen naar het feit dat een aantal nieuwe spelers nog niet is ingespeeld binnen de ploeg. "De fouten die gemaakt zijn, heeft niets met een gebrek aan inspelen te maken. Als ze dicht bij je doel komen, moet je gewoon kort dekken en kun je niet op twee of drie meter dekken. Dat was niet goed."