[Premier League] Chelsea snel klaar met Wigan

Chelsea is het seizoen in de Premier League begonnen met een solide uitzege. Wigan Athletic werd door de nummer zes van het vorige seizoen in het DW Stadium met 2-0 verslagen. De eindstand was al na zeven minuten bereikt door doelpunten van Branislav Ivanovic en Frank Lampard.

De Blues grepen de tegenstander direct bij de keel. Op aangeven van debutant Eden Hazard schoot de Servische verdediger Ivanovic al na twee minuten raak. Na zeven minuten keek Wigan zelfs al aan tegen een 2-0 achterstand. De sterk spelende Hazard werd door Ivan Ramis in de zestien onderuit gehaald, waarna Lampard zijn 39e penalty in de Premier League benutte.

Wigan creëerde diep in de tweede helft nog wat kansen, maar de vroeg verkregen voorsprong van Chelsea kwam niet meer in gevaar. Bij de nummer vijftien van afgelopen seizoen viel oud-PSV'er Arouna Koné na ruim een uur spelen in. Ronnie Stam was buiten de selectie gelaten.

Chelsea snel klaar met Wigan (Foto: Novum)