De Vrij ontbreekt tegen Heerenveen

Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij mist zaterdag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De verdediger ging vrijdag op de training door zijn enkel. Hoe lang hij uitgeschakeld zal zijn kon de dokter nog niet zeggen, meldt een woordvoerder.

Nieuwe aanwinst Joris Mathijssen maakt mede door de blessure van de kersverse international zaterdag waarschijnlijk zijn debuut voor de Rotterdammers. Middenvelder Jordy Clasie neemt de aanvoerdersband over.

Bij Heerenveen ontbreekt Oussama Assaidi. Liverpool maakte donderdag bekend het met de Friezen eens te zijn geworden over een transfer. De IJslandse aanvaller Alfred Finnbogason, donderdag overgenomen van Lokeren, is nog niet speelgerechtigd. Spits Matthew Amoah is hersteld van een blessure, maar kan waarschijnlijk geen negentig minuten spelen. Hetzelfde geldt voor verdediger Jeffrey Gouweleeuw.

De Rotterdammers kunnen voor het eerst sinds 2005 zeven keer achter elkaar als winnaar van een competitieduel van het veld stappen. Heerenveen hoopt het teleurstellende verlies van een week geleden tegen N.E.C. goed te maken.


De Vrij ontbreekt tegen Heerenveen (Foto: Novum)