Feyenoord strikt Mathijsen

Feyenoord meldt op haar digitale thuis dat de Stadionclub zich versterkt heeft met de diensten van Joris Mathijsen. Technische directeur Martin van Geel is verheugd met zijn aanwinst.

"We hebben een selectie die bulkt van het talent, maar na het vertrek van onder meer Ron Vlaar en Karim El Ahmadi was er duidelijk behoefte aan een zeer geroutineerde speler. Met Joris hebben we die nu binnengehaald en daar zijn we – staf en directie – zéér content mee", aldus Van Geel. 

Mathijsen heeft zijn krabbel gezet onder een driejarig contract. "Daaruit blijkt waardering", zegt de verdediger over zijn verbintenis tegen NUsport. "Het was als jochie mijn doel om in het eerste van Willem II te komen, dus dat is mijn club. Maar van de topclubs had ik het meeste met Feyenoord."

"Het is een warme volksclub, dat werd net al weer bevestigd toen ik even in De Kuip was", vervolgt de voormalige verdediger van Málaga. "Iedereen was enorm hartelijk, ik voelde me meteen thuis. Als Brabander vind ik dat prettig. Daarbij sprak het hele pakket mij aan. De plannen die ze hebben, de talenten, het potentieel; ik denk dat ik daar een mooie rol in kan vervullen."

Ook Ajax werd in verband gebracht met Mathijsen, maar concreet werd dat nooit. "Dus ik heb niet hoeven kiezen. Er waren nog wat opties, maar met de mensen van Feyenoord was ik meteen heel ver. Ik teken voor drie jaar, daaruit blijkt waardering. Gevoel is voor mij heel belangrijk."

Bij Málaga was Mathijsen nog basisspeler. "Dat ik weg ben bij Málaga komt doordat het hele plan uit elkaar viel en dat er tegen de spelers werd gezegd: zoek iets anders. Toen Ron Vlaar vertrok, kwam alles in een stroomversnelling", besluit Mathijsen.