Griekenland wil F1-circuit nabij Athene bouwen

De Griekse economie ligt op apegapen en het land heeft torenhoge schulden, maar aan ambitie is er geen gebrek. Minister van Cultuur Costas Tzavars heeft aan AutoWeek laten weten dat er plannen zijn om nabij havenstad Piraeus, vlak buiten Athene, een Formule 1-circuit te bouwen.

"Het belangrijkste doel van deze regering is om het land te ontwikkelen. In deze kritieke tijd voor het land steunen we elke inspanning om Griekenland te promoten en internationale belangstelling te kweken. Door een Formule 1-race in de Drapetsona te organiseren, kunnen we ons toeristisch product verbeteren dankzij de achtergrond van de historische haven van Piraeus. Hiermee creëren we banen en plaatsen we ons land op een nieuw internationaal podium."

Om kosten te besparen zal er voor op het vijf kilometer lange circuit voor zeventig procent gebruik gemaakt worden van bestaande wegen. Dit gebeurt ook in Valencia en op het nieuwe circuit in New Jersey. Eerder was er al een plan voor een circuit nabij het Griekse Pathras, maar dat is op niets uitgelopen.