Van Basten: "Doorgaan het belangrijkst"

Marco van Basten was gematigd tevreden over het duel met Rapid Boekarest. De trainer weet in elk geval dat sc Heerenveen in de koker voor de volgende ronde zit.

"Het maakte echt niet uit hoe, maar doorgaan was het belangrijkste van deze avond", aldus Van Basten op de clubwebsite. "In de beginfase zette Rapid veel druk en maakten ze de 1-0 door een gelukkige penalty. Rapid was fel en fanatiek, en wij kwamen steeds net een stap te laat. Daardoor misten we controle en was het slordig."

"Vervolgens scoren ze de 2-0, maar wordt die goal afgekeurd wegens buitenspel", vervolgt Van Basten. "Ik heb later ook begrepen dat het eigenlijk een honderd procent doelpunt was, maar dat is voetbal. Het team heeft hier weer ontzettend veel opgestoken. Het zijn jonge spelers, die wisselvallig kunnen zijn. Maar daar leren ze van."

"Het veld was inderdaad niet goed, maar dat gold voor beide teams. Daar moeten we dus niet over zeuren." Heerenveen start komend weekeind in de Eredivisie met een wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tegen N.E.C. Nijmegen.