Recordwinst voor Samsung

Samsung heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst in de boeken gezet. Dat meldde het naar omzet gemeten grootste technologiebedrijf ter wereld vrijdag.

Samsung boekte een winst van 5,9 miljard dollar (zo'n 4,8 miljard euro). Het concern profiteerde volop van de interesse in de smartphone Galaxy S. In het tweede kwartaal werden er 50,5 miljoen verkocht, waarmee Samsung een marktaandeel had van 34,6 procent.

Marktkenners wijzen erop dat ook het huidige kwartaal positief kan uitvallen voor Samsung. Er is veel interesse in de nieuwste Galaxy S, terwijl de nieuwste iPhone van concurrent Apple pas in oktober wordt verwacht.

Het resultaat van Samsung is 79 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar geleden en ligt 15 procent boven het vorige record. Dat werd in de vorige verslagperiode behaald.

Desondanks is de winst van Samsung de helft van wat Apple in de boeken zette in zijn afgelopen kwartaal. Het Amerikaanse bedrijf rapporteerde een winst van 8,8 miljard dollar. De twee zwaargewichten zijn wereldwijd verwikkeld in een felle patentenstrijd.

Recordwinst voor Samsung
Recordwinst voor Samsung (Foto: ANP)