McLaren verbreekt pitsstoprecord

Het Formule 1-team McLaren heeft gisteren in de Grand Prix van Duitsland een pitsstoprecord neergezet. Jenson Button stond bij zijn tweede stop slechts 2,31 seconden stil voor het wisselen van vier wielen. Een heel verschil met eerder dit jaar toen de stops van het team uit Woking regelmatig de mist in gingen.

Sportief directeur van McLaren, Sam Michael, is tegenover Autosport opgetogen. "We hebben nog wel wat problemen, net als de andere teams in de pitsstraat, maar voor de pitsstops waar wat misgaat hebben we nu wat marge. Als het team een stop van 3,1 seconden uitvoert dan voelt dat erg langzaam, terwijl dit een tijd is die de anderen ook neerzetten. Ze hebben dus een marge van zeven tot acht tienden om nog steeds competitief te zijn."

McLaren wil nog consistenter worden met de stops omdat er in de kostbare tijd plaatsen kunnen worden. De stop pakte voor Button goed uit, omdat hij zo Sebastian Vettel kon passeren. De Brit werd in Duitsland uiteindelijk als tweede geklasseerd, terwijl Vettel na een foutieve inhaalmanoeuvre naar de vijfde stek teruggezet werd.