Boulahrouz transfervrij naar Sporting

Khalid Boulahrouz vervolgt zijn voetballoopbaan voort bij Sporting Portugal. De verdediger komt transfervrij over van VfB Stuttgart. De 30-jarige Oranje-international zat zonder club, nadat zijn contract bij VfB Stuttgart afliep. Woensdagmiddag werd hij gepresenteerd bij Sporting als nieuwe aanwinst. De Oranje-international tekent voor twee seizoenen bij de Portugese topclub.

"Ik ben nog altijd zeer ambitieus", zo laat De Kannibaal in een reactie weten op de clubsite. "Dat is Sporting ook, dus ik voelde dat ik goed zou kunnen passen bij deze club. Ik kom om het team aan titels te helpen. Ik zal alles geven om succesvol te zijn en hopelijk beleef ik hier veel plezier."

Bij Sporting wordt Boulahrouz de derde Nederlander binnen de gelederen. Eerder maakten Ricky van Wolfswinkel en Stijn Schaars al de overstap naar de club uit Lissabon, die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de competitie.

Boulahrouz begon zijn loopbaan bij RKC Waalwijk en speelde verder voor Hamburger SV, Chelsea, Sevilla en VfB Stuttgart. Er zou ook interesse zijn geweest van AC Milan en het gepromoveerde Pescara (ook Italië).