[WBD] Marray en Nielsen winnen mannendubbel

De Brit Jonathan Marray en de Deen Frederik Nielsen hebben het mannendubbelspel op Wimbledon gewonnen. Het koppel versloeg in de finale Robert Lindstedt uit Zweden en de Roemeen Horia Tecau. Het werd 4-6, 6-4, 7-6 (5), 6-7 (5) en 6-3. Marray is de eerste Britse winnaar van de dubbeltitel op het heilige gras sinds 76 jaar.

In 1936 grepen Pat Hughes en Raymond Tuckey in een volledig Britse eindstrijd de winst. Ook in het enkelspel werd de titel voor het laatst in 1936 door een Brit gewonnen. Bunny Austin wist toen te winnen. Zondag kan daar verandering inkomen als Andy Murray Roger Federer weet te verslaan. 

Marray en Nielsen verloren zaterdag de eerste set van Tecau en Lindstedt met 6-4, maar wonnen het tweede bedrijf vervolgens met dezelfde cijfers. Via een tiebreak namen Marray en Nielsen een 2-1 voorsprong in sets, maar een tiebreak in de vierde set betekende de 2-2.  

In de beslissende vijfde set was er een vroege break voor Marray en Nielsen waardoor het Brits-Deense duo op 3-0 kwam. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Voor Lindstedt en Tecau is de nederlaag extra zuur. De afgelopen twee jaar speelden ze ook al de finale op Wimbledon, maar ook toen verloren ze.