Gordon ook niet in actie voor Britse basketballers

De Engelse NBA-basketballer Ben Gordon heeft zich zondag afgemeld voor het olympisch team van Groot-Brittannië dat zich voorbereid op de Spelen van Londen. Gordon is na Byron Mullens de tweede NBA-speler die afzegt bij de Britten.

Gordon werd onlangs getransfereerd van Detroit Pistons naar Charlotte Bobcats. De schutter wil zich in alle rust voorbereiden op het volgend seizoen bij zijn nieuwe werkgever. Daarom voegde hij zich niet bij de basketbalploeg van Groot-Brittannië die zich in de Verenigde Staten voorbereidt op de Olympische Spelen.

Eerder ontving de Britse coach Chris Spice al een afzegging van center Mullins, ook van de Bobcats. Hij kampt met een blessure. ''Het is heel teleurstellend dat Gordon zich heeft afgemeld'', zei Spice. ''Hij is een speler van wereldklasse die een groot verschil had kunnen maken.''

Groot-Brittannië houdt nog maar één NBA-speler over voor de Spelen: Luol Deng, de forward van Chicago Bulls. Groot-Brittannië heeft van wereldbasketbalbond FIBA als gastland toestemming gekregen om deel te nemen aan de Olympische Spelen, hoewel de ploeg zich niet had weten te plaatsen voor het evenement.