Leers onderzoekt aangifte tegen Albayrak

Demissionair minister voor Asiel Gerd Leers (CDA) gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn om aangifte te doen tegen oud-voorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) Nurten Albayrak. Hij gaat de landsadvocaat vragen dit te onderzoeken. Ook gaat Leers kijken of geld kan worden teruggevorderd van Albayrak en bij leden van de voormalige raad van toezicht van het COA.

Leers laat binnen twee weken aan de Kamer weten wat de uitkomst is van het overleg met de landsadvocaat. PVV'er Sietse Fritsma had dit geduld niet, hij verliet donderdag met veel misbaar het Kamerdebat om direct aangifte te gaan doen op het politiebureau. Hij noemde het 'gesjoemel' met de vergoedingen van Albayrak 'te laag voor woorden'.

In het debat over de misstanden bij het COA kraakte de Kamerfracties harde noten. CDA-Kamerlid Raymond Knops eiste dat de leden van de voormalige raad van toezicht, die onder leiding stond van VVD'er Loek Hermans, het geld terugbetalen dat Albayrak te veel ontving. Leers liet weten dat dit juridisch erg moeilijk zal zijn, maar toonde zich wel bereid de mogelijkheden te bekijken.


Leers onderzoekt aangifte tegen Albayrak (Foto: Novum)