Guus Meeuwis verkoopt miljoenste kaartje

Guus Meeuwis heeft sinds 2006 een miljoen kaartjes verkocht voor zijn concertreeks Groots met een Zachte G. De 40-jarige zanger kreeg daarom vrijdag van zijn management en de fabrikant een Gibson-gitaar met daarin het Groots met een Zachte G-logo verwerkt.

"Een miljoen bezoekers, dat is niet te bevatten. Ik ben er ontzettend trots op! Wauw", vertelde Meeuwis vrijdag in de radio-uitzending van Edwin Evers. "Ik voel me meer dan vereerd. De gitaar is prachtig, daar ben ik echt stil van. Zo stoer."

Meeuwis was eigenlijk in de radio-uitzending Goedemorgen met een Zachte G, vanuit het Philips Stadion in Eindhoven, om de koper van het miljoenste kaartje te verrassen. De gelukkige kreeg een golden ticket aangeboden, waarmee ze levenslang toegang krijgt tot de Groots met een Zachte G-concerten.

Het is het zevende jaar dat Meeuwis met zijn concertreeks in het Eindhovense voetbalstadion staat. De laatste twee optredens staan voor vrijdag en zondag op het programma. Vorige week werd bekend dat de Brabantse zanger er ook volgend jaar weer te zien is.