Swerts mikt op buitenland

Gill Swerts is transfervrij en zou de clubs dus voor het uitkiezen moeten hebben. Niets blijkt minder waar, Swerts moet zelf op zoek. Het liefst gaat de Belg naar het buitenland.

"Ik ben lang gebleseerd geweest, dus het is moeilijk voor mij om een nieuwe club te vinden. Daarom sta ik overal voor open", vertelt Swerts aan RTV Rijnmond. "Ik hoop op een avontuur in het buitenland. De Bundesliga en het Championship zijn mooie competities. Nederland is voor mij zo goed als uitgesloten. Ik heb hier zestien jaar gespeeld en ben toe aan iets nieuws."

Swerts baalt ervan dat hij moest vertrekken bij Feyenoord, maar legt zich er bij neer. "Voor mij is Feyenoord de mooiste club van Nederland. Het is lastig voor mij om te vertrekken, maar ik heb hier een mooie tijd gehad." De Rotterdammers boden de Belg, die vorig seizoen overkwam van AZ, geen nieuw contract aan.

Swerts kwam eerder niet tot een akkoord met Germinal Beerschot. De back verdedigde eerder de kleuren van AZ, Vitesse, ADO Den Haag en Excelsior.