[Groep C] Vooruitblik: Spanje - Italië

Vanavond staat tijdens het EK voetbal een heuse kraker op het programma. Om 18:00 uur begint namelijk de wedstrijd tussen titelhouder Spanje en Italië.

Het is de 30e keer dat beide landen het tegen elkaar op gaan nemen. Als we een blik op de statistieken werpen, ontlopen Spanje en Italië elkaar nauwelijks. De Italianen wonnen tien keer, waar de Spaanse formatie acht keer aan het langste eind trok. De laatste editie van deze wedstrijd werd in augustus vorig jaar gespeeld. In een vriendschappelijk duel won de Italiaanse formatie met 2-1.

Spanje moet het dit EK in elk geval stellen zonder Carlos Puyol en David Villa. De verwachting is dat vooral de laatstgenoemde speler gemist zal worden. Het is aan Sergio Ramos en Fernando Torres om de positie de voetballer van FC Barcelona op te vullen.

Torres moet het gemis van Villa in de spits proberen te vergeten bij Spanje. (Foto: Pro Shots)

Italië heeft nog wat meer kopzorgen, aangezien het voetbal in het land op dit moment wordt beheerst door een omkoopschandaal. Hierdoor mist Domenico Criscito het EK voetbal, omdat hij hierbij betrokken is. Daarnaast is verdediger Andrea Barzagli geblesseerd, waardoor bondscoach Cesare Prandelli in zijn defensie moet schuiven. Dat houdt onder meer in dat Daniele de Rossi, van origine een middenvelder, een meer verdedigende rol krijgt.

De wedstrijd tussen Spanje en Italië staat onder leiding van de Hongaarse arbiter Viktor Kassai en wordt in Arena Gdansk te Gdansk gespeeld.



Vermoedelijke opstellingen:

Spanje:
Casillas, Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba, Busquets, Xabi Alonso, Silva, Xavi, Iniesta, Torres

Italië:
Buffon, Bonucci, de Rossi, Chiellini, Maggio, Marchisio, Pirlo, Motta, Giaccherini, Cassano, Balottelli