[RG] Rus naar vierde ronde

Aranxta Rus is er in geslaagd de laatste zestien van Roland Garros te bereiken. De Nederlandse is daarmee de eerste sinds Brenda Schultz McCarthy die het lukt om een vierde ronde op Roland Garros te halen. Rus won in drie sets van de als 25ste geplaatste Duitse Julia Görges.

Rus wist in de eerste set vrij snel een break voorsprong te nemen. De Nederlandse kon hier echter niet heel lang van profiteren en zag de Duitse al snel langszij komen. In een uitstekende tiebreak wist Rus uiteindelijk de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set was het Görges die beter in haar spel kwam. Ze wist dan ook uiteindelijk de tweede set te winnen met 6-2.

De Duitse wist in de derde set al direct een break voorsprong te nemen. Rus liet haar veerkracht zien en brak de Duitse direct terug. De Nederlandse kwam weer wat beter in haar spel en kwam halverwege de derde set weer op een break voorsprong. De Duitse zag zichzelf deze set niet meer winnen en ging over op een andere tactiek. Görges vond het te donker worden en vroeg aan de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Deze ging hier niet op in en liet het spel hervatten. Na een game gespeeld te hebben besloot de Duitse dat het tijd werd voor een medische time-out. Ook hierna ging het spel gewoon verder en uiteindelijk wist de Nederlandse de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Rus zal het nu op mogen nemen tegen de Estse Kaia Kanepi die won van Caroline Wozniacki.