[WRC] Loeb wint Akropolis Rally

Sébastien Loeb heeft de Akropolis Rally op zijn naam geschreven. De veelvoudig wereldkampioen kende een relatief makkelijke laatste dag in de Griekse wedstrijd en verstevigde zo zijn leidende positie in het klassement.

Jari-Matti Latvala was Loebs grootste tegenstrever, want de Fin ging in het begin van de rally aan de leiding. De Ford-rijder, die de vorige rally vanwege een sleutelbeenbreuk miste, nam iets te veel risico's en kreeg problemen met zijn auto, waardoor hij terugviel achter Loeb. Latvala knokte zich terug, maar een botsing op zaterdag veroorzaakte een lekke band en remproblemen, waardoor de Fin vier minuten aan zijn broek kreeg. Hij werd uiteindelijk derde, achter Loeb en Mikko Hirvonen die niet het tempo had om zijn Citroën-teamgenoot Loeb bij te houden.

Petter Solberg moest na achttien proeven opgeven. De Noor maakte eerst de verkeerde bandenkeuze, beschadigde daarna de onderzijde van de auto en crashte vandaag in de eerste proef van de dag bij een ultieme poging om het gat naar Loeb te dichten. Loeb kon hierdoor zelfs een lekke band veroorloven en zo de zege te grijpen.