Doelman Fabianski haakt af bij Polen

De nationale ploeg van Polen zal het moeten stellen zonder doelman Lukasz Fabianski. De reservedoelman van Arsenal heeft teveel last van een blessure. Een woordvoerder van de Poolse voetbalbond heeft in Klagenfurt bekend gemaakt dat Fabianski de selectie zal verlaten en het EK in eigen land niet zal spelen.

Een schouderblessure weerhoudt de keeper ervan om deel uit de maken van het toernooi. Fabianski is de reservedoelman van Arsenal en vervult deze functie ook bij de nationale ploeg van Polen. De afwezigheid van Fabianski betekent dat PSV-doelman Przemyslaw Tyton naar boven schuift in de rangorde. Mocht Wojciech Szczesny met een blessure of een rode kaart uitvallen tijdens het EK, dan zal de doelman van de Eindhovenaren tussen de palen verschijnen.

Even leek het erop dat ook voor Tyton het EK in gevaar kwam. Hij sloot het seizoen bij PSV af met aanhoudende spierpijn. Een medisch onderzoek heeft echter uitgewezen dat er geen sprake is van een beschadiging, waardoor Tyton deel kan nemen aan het toernooi in zijn vaderland.