Thiago Silva sluit vertrek bij AC Milan uit

Thiago Silva speelt ook volgend seizoen in het shirt van AC Milan. De Braziliaanse verdediger heeft gegarandeerd dat hij San Siro komende zomer niet verlaat. De 27-jarige international werd de laatste tijd in verband gebracht met clubs als FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City. Maar Silva heeft aan alle twijfel een einde gemaakt.

"Ik heb te horen gekregen dat ik een fundamenteel onderdeel ben van het team en niet te koop ben", zegt de centrale verdediger tegen La Gazzetta dello Sport"Of ik in de Premier League of La Liga wil spelen? Absoluut niet. Ik ben gelukkig bij Milan en wil hier blijven. Voordat ik naar Hamburg vertrok heb ik gesproken met algemeen directeur Adriano Galliani en hij zei me dat ik rustig kon blijven omdat ik de club niet zou verlaten", aldus Silva.

Eerder deze week gaf Zlatan Ibrahimovic aan dat AC Milan versterkingen nodig heeft. Ook Thiago Silva is van mening dat de clubleiding diep in de buidel moet tasten. "Ibrahimovic en ik denken op dezelfde manier. We zijn naar deze club gekomen om te winnen en blijven hier ook om die reden. Milan is een topclub. Maar het afgelopen seizoen heeft ons laten zien dat we meer kwaliteit nodig hebben als we verder willen komen."

Milan eindigde afgelopen seizoen vier punten achter de ongeslagen landskampioen Juventus. Een aantal versterkingen zijn al binnen. Zo maakte Milan onlangs de komst van Riccardo Montolivo en Bakaye Traore bekend.