[RG] Sijsling knokt zich verder in Parijs

Igor Sijsling heeft dinsdag de tweede ronde van de kwalificaties van Roland Garros bereikt. De Amsterdammer trok na twee uur aan het langste eind tegen de Argentijn Diego Junqueira: 4-6, 6-0 en 8-6. Thomas Schoorel en Jesse Huta Galung werden al uitgeschakeld.

De 24-jarige Sijsling voorkwam in de beslissende set een marathonpartij door bij 6-6 een break te plaatsen tegen de Argentijnse nummer 171 van de wereld. De Nederlander, 122e op de mondiale ranglijst, wist daarvoor zelf zes breekpunten weg te slaan. Hij treft in de volgende ronde de Japanner Hiroki Moriya of de Brit Josh Goodall.

Sijsling stond niet eerder in het hoofdschema van Roland Garros. De afgelopen twee jaar strandde hij in de eerste ronde van de kwalificaties.

De 23-jarige Schoorel was niet opgewassen tegen de Canadees Peter Polansky. De nummer 184 van de wereld was de Amsterdammer de baas met 7-6 (4), 6-7 (3) en 6-2. Schoorel (165) sloeg zich vorig jaar nog naar de tweede ronde op het gravel in Parijs.

Huta Galung verloor in de eerste ronde met 6-4 en 7-5 van de Italiaan Simone Vagnozzi, de mondiale nummer 212. De 26-jarige geboren Haarlemmer is afgezakt naar de 217e plaats op de wereldranglijst. Huta Galung wist zich alleen in 2008 te kwalificeren voor Roland Garros. Hij werd toen in de eerste ronde van het hoofdtoernooi uitgeschakeld.